finished_01_temp
To Lengthen, To Open, To Flow

Asbury Park House




Location: Asbury Park, NJ
Year: 2015
Status: Complete
Team: Paul Coughlin
Contractor: Lutz Construction
Greetings From Asbury Park NJ!
This narrow, single-family home is lengthened and opened to create a larger kitchen and photo studio. The two-story addition steps inside the width of the house to hitch on to the existing massing. The southern facing rear façade is extended and opened to bring afternoon light deep into the house. A new white metal-panel shell continuously wraps the extension’s roof and walls and frames a traditional cedar shake rear facade. The cedar is recessed into the white wrapper to dialogue with the house's cladding. Finally, a new cedar deck leads down to the yard.

AP_Location-MapAP_01_IMAGE
AP_02_DIAGRAMS AP_03_FIRST AP_04_SECONDAP_06_KITCHEN

 

 

AP_05_AXON

AP_08_SIDE ELEVATION AP_09